lördag 26 december 2009

Veille de Noël
Nu när julhelgen nästan är över har jag fått en ganska bra uppfattning av vad fransk jul innebär, nämligen MAT. I tre dagar har vi suttit vid bordet. Tre. 
Låt mig börja med julafton kväll (jullunch blev det för övrigt på McDonalds) som vi firade hos min värdpappas familj, eftersom julafton faktiskt är hans födelsedag också.


Jag hade mina nya 8€-skor.

Fransmännens juldricka är champagne, yum! 


Till förrätt: foie gras och gravad lax på söta brödskivor och ostron. Och efter det en till förrätt som består av typ tjock fisksoppa. På bilden är förresten värdkusin Loraine, värdfaster Martine, Daniel, värdpapi och -mami och sen Loraines pojkvän.

Huvudrätt: Kött, potatisgratäng, kastanjer och grönsaker.

Värdkusin Fannys pojkvän. 

Till efterrätt: "la bûche" - stocken.

"Papillottes" finns i alla franska hem under jul!

Fransmännen verkar inte riktigt ha någon speciell dag de öppnar presenterna på (lite konstigt ändå va, det är ju julens höjdpunkt!),  så jag gjorde lite som jag ville och öppnade några när vi kom hem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar